Mielensäpahoittaja ja Poika

Mielensäpahoittajan roolissa nähdään Erkki Teittinen ja pojan roolissa Jussi Rekonen.
Tuomas Kyrön kirjoituksiin pohjautuvaan iskevään tragikomediaan on helppo samastua. Kaikki tuntevat ainakin yhden jäärän, jonka maailmankuvaa ei mikään muuta, joka tekee eikä analysoi. Tuttua on myös vanhemman ja aikuisen lapsen kanssakäyminen. Kuka määrää kenenkin elämästä?
”Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun aurinko paistoi” lataa Mielensäpahoittaja, reilu 80-vuotias isäntä Sysi-Suomesta, pohjoiselta havumetsävyöhykkeeltä. Mielensäpahoittajaksi mies ryhtyi kun lääkäri vaatii muuttamaan elintapoja. Ruokavalion remontoinnin sijasta hän heittäytyi rehellisesti valittamaan, koska ”tukkeumat johtuu siitä ettei sano mitä ajattelee”.
Mielensäpahoittaja asuu yksinään, sillä emäntä on Kuusikodissa. ”Kaikenlaisia vaiheita tuppaa vaikkei pyydä”. Hänen on opittava keittämään ruskeakastike ja kattamaan pöytä vain yhdelle. Mutta missä on helppoja kotiruokaohjeita perunaan, puolukkaan ja punajuureen uskovalle, kun kirjastosta löytyy pankleesialaisia makuja ja kasvissyöjän maailma?
Erityisesti Mielensäpahoittaja tuohtuu kaupunkilaistuneen poikansa ja miniänsä tekosista. Poika kasvattaa lapsensa vinoon ja järjestää isälleen kotiapua, jota isä ei ota huoliakseen. Lähisuku ei ole Mielensäpahoittajalle ainoa väärineläjä vaan huutia saa myös ulkomaailma mittakaavaan katsomatta. Onneksi parhaat asiat pysyvät: järjen ääni, Jaakko Teppo, hanurimusiikki ja vaimon käsi omassa kämmenessä.
TYÖRYHMÄ
Pohjautuu Tuomas Kyrön teoksiin Miniä, Mielensäpahoittaja, Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike sekä Kyrön kolumneihin, Dramatisointi Seija Holma, Ohjaus ja lavastus työryhmä, Rooleissa Erkki Teittinen ja Jussi Rekonen

Näytelmän kesto 1t 40 min sisältäen väliajan.
Näytelmä on tilattavissa koko Suomeen.
Tilavaatimukset:
Näyttämö: min. 4×4 m tai sopimuksen mukaan
Tekniikka: Hoidamme itse äänet ja valot omalla kalustolla jos esityspaikalla on valo-ja äämnikalustoa käytämme niitä mielellämme.
Kesto:  1t 40 min väliajalla. Esitys voidaan esittää myös ilman väliaikaa jolloin kesto on 55 min
Esityksen kokoaminen 1t, purkaminen 1 tunti
mainosmateriaalit: toimitamme sähköisesti esittelytekstit, kuvat ja julisteet
Näytelmän oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner ja tekijänoikeusmaksu veloitetaan aina suoraan tilaajalta.
Tilaushinnat: Sopimuksen mukaan, soita Jussi 044 515 8914 tai laita postia jussi(at)gmail.com